جشنواره بین المللی فارابی 1401 یکی از مهم ترین جشنواره های علمی کشور ایران است که از نظر جغرافیایی در دو حوزه خارجی و داخلی برگزار می شود. کلیه آثار ارسال شده در این جشنواره باید در زمینه علوم انسانی و اسلامی باشند. شرط سنی برای شرکت در این جشنواره وجود ندارد و افراد تا سن 35 سال در بخش "جوانان" این جشنواره و افراد بالای 35 سال در بخش "بزرگسال" از آن قادر به شرکت خواهند بود.
برای مشاوره شرکت در جشنواره بین المللی فارابی 1401
برای مشاوره شرکت در جشنواره بین المللی فارابی 1401
جشنواره بین المللی فارابی یکی از جشنواره های علمی کشور ایران است که برای اولین بار در بهمن سال 1386 پایه گذاری شد. به طور کلی این جشنواره توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در 2 سطح جوان و بزرگسال برگزار می شود. لازم به ذکر است که جشنواره فارابی 1401 در دو حوزه داخلی در زمینه علوم انسانی و خارجی در زمینه مربوط به اسلام شناسی، ایران شناسی و مطالعات انقلاب اسلامی در نظر گرفته می شود.
مهلت ارسال آثار داوطلبان از ۲۷ شهریور تا ۱۰ آبان سال ۱۴۰۱ تعیین شده است.
جهت آشنایی بیشتر علاقه مندان به شرکت در جشنواره بین المللی فارابی، به معرفی این جشنواره، اهداف، محورها و موضوعات جشنواره، نحوه ثبت نام در آن و شرایط پذیر داوطلبان و همچنین اعلام نتایج نهایی جشنواره خواهیم پرداخت.
یکی از جشنواره های علمی کشور ایران که هر ساله توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می شود، جشنواره بین المللی فارابی است. جهت معرفی جشنواره بین المللی فارابی بهتر است بدانید که این جشنواره ویژه تحقیقات مختلف در زمینه های علوم انسانی و اسلامی است و در دو حوزه نظری و کاربردی طراحی شده است.
جشنواره بین المللی فارابی در دو سطح جوان (زیر ۳۵ سال) و بزرگ سال به دریافت آثار برگزیده می پردازد. به علاوه از نظر جغرافیایی نیز در دو حوزه داخل و خارج از کشور برگزار می شود. در حوزه داخل کشور، تمام آثار ارسال شده توسط ایرانیان از سراسر جهان و در حوزه خارج کشور، آثار پژوهشی ارسالی توسط افرادی که تابعیت ایرانی ندارند، مد نظر قرار می گیرد.
علاوه بر جشنواره بین المللی فارابی در جهت شناخت و رشد ظرفیت های بالقوه جامعه، جشنواره ملی رویش نیز راه اندازی شده است. جشنواره بین المللی فارابی با هدف تقویت و تبلیغ پژوهش و نوآوری در علوم انسانی و اسلامی طراحی و برگزار می شود. اما در مجموع، اهداف این جشنواره را می توان به صورت زیر نام برد:
ایجاد نگرش مثبت به حوزه های مربوط به علوم انسانی
ایجاد انگیزه و هدایت جوانان به سمت و سوی علوم انسانی
بسترسازی تولید دانش بومی اسلامی و ایرانی
تاکید بر اهمیت نقش علوم انسانی در تولید علم و تمدن سازی کشور ایران
بومی سازی علوم انسانی و اسلامی در ایران و جهان اسلام
معرفی و شناسایی افراد با استعداد در حوزه های علوم انسانی و اسلامی
معرفی آثار برتر و طرح های نو در حوزه علوم انسانی و اسلامی
ایجاد علاقه در پژوهش گران جهت شناسایی و تحقیق انتقادی در آثار علمی - فرهنگی ایرانی و اسلامی
ایجاد فضای مطلوب جهت حضور پر رنگ علوم انسانی و اجتماعی ایران در سطح جهانی
ایجاد شرایط مطلوب جهت تشویق و هدایت جوانان مستعد به تحصیل و تحقیق در حوزه علوم انسانی و اسلامی
به طور کلی این جشنواره با داشتن چند ویژگی مهم در راستای افزایش اهمیت علوم انسانی و اسلامی اقدامات موثری به انجام رسانده است. در جشنواره بین المللی فارابی به طور کامل به تعریف شاخص ها و معیارهای ارزش یابی پرداخته شده است.
به علاوه در این جشنواره برای تعیین مصادیق پژوهش، تلاش بسیاری صورت گرفته و شرایطی فراهم شده تا این پژوهش ها مورد توجه واقع شوند. در نهایت نیز برای تقدیر و تشکر از برگزیدگان جشنواره، به اهدای جوایز پرداخته می شود. در مجموع می توان این طور گفت که تمامی امکانات برای افزایش انگیزه شرکت کنندگان و پژوهشگران فراهم شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جشنواره نوآوری در فرایند آموزش و یادگیری، مطالعه مقاله زیر به شما پیشنهاد می شود.
جشنواره فارابی هر ساله در موضوعات مختلفی برگزار می شود. موضوعات جشنواره بین المللی فارابی 1401، مطابق هر سال، تحقیقات حوزه علوم انسانی و اسلامی می باشد و آثاری در این جشنواره پذیرش، بررسی و ارزیابی خواهند شد که اثر پژوهشی بوده و در قالب متفاوتی ارائه شوند. علاوه بر حوزه پژوهشی، حوزه های دیگر متناسب با شرایط وجود دارند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سایر حوزه های جشنواره بین المللی فارابی |
تصحیح متون تاریخی، ادبی و فلسفی و... |
ترجمه یا مترجم برتر و تاثیرگذار در حوزه های مربوط به جشنواره |
پیشکسوت علوم انسانی |
نظریه پردازی و نقادی |
شخصیت های پیشرو در حوزه علوم انسانی |
انجمن علمی برتر |
فصل نامه علمی پژوهشی برتر |
به علاوه لازم به ذکر است که آثار علمی این جشنواره در 15 گروه علمی زیر دریافت، بررسی و معرفی خواهند شد:
15 گروه علمی جشنواره بین المللی فارابی |
فناوری اطلاعات |
حقوق، زبان، ادبیات و زبان شناسی |
علوم قرآنی، تفسیر و حدیث، فقه و اصول |
اخلاق، ادیان و عرفان |
تاریخ، جغرافیا و باستان شناسی |
علوم تربیتی، روان شناسی |
علوم اجتماعی و علوم ارتباطات |
مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) |
فلسفه، منطق و کلام |
علوم ورزشی |
علوم سیاسی، روابط بین الملل و مطالعات منطقه ای |
علوم اقتصادی، مدیریت و علوم مالی |
اطلاع رسانی و کتابداری |
مطالعات هنر و زیبایی شناسی |
مطالعات میان رشته ای |
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با همکاری سازمان بین المللی یونسکو، بنیاد ملی نخبگان و برخی دیگر از مراکز مهم علمی و پژوهشی کشور، هر سال به برگزاری جشنواره بین المللی فارابی می پردازند. ارتباط سازمانی در این جشنواره طوری برنامه ریزی شده است که حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه های علوم انسانی و اسلامی به حداکثر میزان خود برسد. برخی ویژگی های مهم جشنواره فارابی که باعث استمرار آن شده اند، شامل ادواری بودن، بین المللی بودن، شفافیت فرآیند جشنواره و بی طرفی داوری در آن می باشد.
همان طور که پیش تر اشاره شد، این جشنواره از سال 1386 تا امسال به طور مداوم برگزار شده است. البته نا گفته نماند که در سال های 1392 و 1394 و 1398 به دلایلی این جشنواره برگزار نشد و تا به حال 13 جشنواره بین المللی فارابی توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شده است.
همان طور که از نام آن پیداست، این جشنواره بین المللی است و شرکت در آن برای کلیه پژوهشگران ایرانی و غیر ایرانی در حوزه های علوم انسانی و اسلامی آزاد است. جشنواره به فراهم کردن زمینه های لازم جهت تبادل نظر میان متفکران و پژوهشگران و نهادهای علمی و فرهنگی جهان می پردازد. علاوه بر این جشنواره داوطلبان با هدف فرهنگ سازی دینی می توانند در جشنواره ملی پایان نامه های برتر دینی و قرآنی شرکت کنند.
از ویژگی های مثبت دیگر آن می توان به شفافیت روند جشنواره و اجرای منظم آن توسط شورای مربوطه اشاره کرد. همچنین رعایت قوانین و مقررات مصوب از اصول جشنواره بین المللی فارابی است و برای اطمینان از صحّت داوری و همچنین رعایت بی طرفی اقدامات موثری صورت می گیرد. از این رو مطابق مصوبات شورای سیاست گذاری جشنواره، کلیه افرادی که در هر یک از بخش های اجرایی این جشنواره فعالیت دارند، در همان دوره از جشنواره مجاز به ارسال اثر خود و شرکت در آن نیستند.
به طور کلی می توان نتیجه گرفت که هدف کلی جشنواره بین المللی فارابی تقویت زمینه های مساعد، تاکید و توجه به اهمیت تولید دانش علوم انسانی و اسلامی و ایجاد انگیزه و حمایت در این زمینه می باشد.
نقش تن پوش به دلیل ترغیب هنرمندان برای ایجاد نقش ها و طرح هایی مرتبط با فرهنگ ایرانی و نیاز جامعه به وجود آمده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این جشنواره مقاله زیر را مطالعه کنید.
همان طور که پیش تر اشاره شد، جشنواره بین المللی فارابی یکی از جشنواره های علمی در حوزه علوم انسانی و اسلامی است که در دو حوزه جوانان و بزرگسالان برگزار می شود. تمام فرآیند مربوط به ثبت نام، ارسال آثار و اعلام نتایج نهایی برگزیدگان جشنواره فارابی توسط سایت رسمی این جشنواره انجام می شود. سایت جشنواره بین المللی فارابی 1401 به نشانی farabiaward.ir به تسهیل پروسه مربوط به این جشنواره می پردازد.
بخش های مختلف این سایت شامل صفحه اصلی، درباره جشنواره، سازمان جشنواره، برگزیدگان، شبکه نخبگان، اخبار، چند رسانه ای، تماس با ما، تسهیلات وبگاه و آدرس دبیرخانه جشنواره بین المللی فارابی می باشد. همچنین از بخش سمت چپ صفحه اصلی می توان نسبت به ثبت نام و ورود به سایت اقدام نمود. علاوه بر این جشنواره فرهنگیان می توانند در جشنواره گلدسته های سرو که با محوریت موضوعات مذهبی و دینی برگزار می شود، شرکت نمایند.
لازم به ذکر است که منوی "درباره جشنواره" شامل معرفی، اهداف، فرآیند انتخاب اثر و ساختار جشنواره بین المللی فارابی می باشد. منوی "سازمان جشنواره" نیز شامل شورای علمی و گروه های علمی 13 جشنواره برگزار شده است. در نهایت جهت اطلاع از اسامی برگزیدگان دوره های مختلف جشنواره فارابی می توانید گزینه "برگزیدگان" را انتخاب کرده و بر روی دوره مورد نظر خود کلیک کنید.
متقاضیان و شرکت کنندگان دوره سیزدهم جشنواره بین المللی فارابی توجه داشته باشید که اخبار مربوط به زمان ثبت نام، زمان ارسال آثار، زمان اعلام نتایج جشنواره و... را صرفا از طریق سایت رسمی جشنواره دنبال کرده و کلیه مراحل را از همان طریق انجام دهید.
جشنواره کتابخوانی رضوی با هدف گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین تمامی رده های سنی در جامعه در سه رده سنی کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسال برگزار می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه نمایید.
در این مقاله به طور کامل به معرفی جشنواره فارابی پرداخته شد، اما سوال اصلی داوطلبان این جشنواره در رابطه با نحوه ثبت نام جشنواره بین المللی فارابی 1401 می باشد. از این رو در ادامه به بررسی زمان ثبت نام و راهنمای تصویری ثبت نام خواهیم پرداخت.
از کلیه استادان، پژوهشگران و صاحبان آثار علمی حوزه علوم انسانی و اسلامی دعوت می شود تا آثار خود را در قالب کتاب پژوهشی، رساله دکتری، پایان نامه کارشناسی ارشد و مقاله پژوهشی و... در موضوع علوم انسانی و اسلامی به دبیرخانه ارسال نمایند.
نا گفته نماند که آخرین مهلت ثبت نام آثار مربوطه در چهاردهمین جشنواره بین المللی فارابی، تاریخ ۱۰ آبان ۱۴۰۱ می باشد و علاقه مندان قادر به شرکت در این جشنواره از سپتامبر سال ۲۰۲۲ یا شهریورماه ۱۴۰۱ تا پایان نوامبر ۲۰۲۲ یا دهه اول آذرماه ۱۴۰۱ خواهند بود. راهنمای تصویری ثبت نام در سامانه جشنواره بین المللی فارابی به شرح زیر است:
ثبت نام در سامانه جشنواره فارابی به نشانی farabiaward.ir صورت می گیرد و کلیه اسناد و آثار در این نشانی بارگذاری می شود. لازم به ذکر است که ثبت نام در وب سایت جشنواره فارابی در دو قالب شخصیت حقیقی و حقوقی انجام می شود. به علاوه استادان، محققان و صاحبان آثار علمی و ناشران نیز می توانند در سامانه مزبور ثبت نام کنند.
مرحله اول: ابتدا در مرورگرکروم نشانی farabiaward.ir را وارد کنید.
مرحله دوم: سپس از منوی بالا سمت چپ، بر روی دکمه "ورود به سایت" کلیک کنید.
مرحله سوم: برای ثبت نام در این سامانه در صفحه جدیدی که پیش روی شما باز شده است، بر روی عبارت "فرم ثبت نام" کلیک کنید.
مرحله چهارم: در فرم مربوطه کلیه اطلاعات خود اعم از اطلاعات هویتی و محل سکونت و... را وارد کرده و ثبت نام خود را نهایی کنید. پس از ثبت نام در این سامانه از بخش مربوطه به ارسال اسناد و مدارک مربوطه و در نهایت ارسال اثر خود بپردازید.
جشنواره ملی پایان نامه توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی برگزار شده است. پایان نامه های برتر فارغ التحصیلان مقاطع ارشد و دکتری حول موضوعات مورد نظر جشنواره مورد بررسی و داوری قرار می گیرند. برای اطلاعات بیشتر در خصوص جشنواره ملی پایان نامه مقاله زیر را مطالعه کنید.
جشنواره فارابی یکی از جشنواره های علمی کشور ایران در زمینه علوم انسانی و اسلامی است که توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می شود. نحوه اجرای جشنواره بین المللی فارابی 1401 به صورت زیر می باشد:
پالایش علمی: گروه علمی متقاضی شرکت در جشنواره، آثار پژوهشی خود را برای داوری ارسال می کنند. در ادامه داوران آن ها را مطابق با معیار تعیین شده انتخاب می کنند. لازم به ذکر است که مبنای تصمیم داوری در مرحله پالایش اتفاق نظر در رد اثر است و در صورت احتمال و تردید، اثر مورد نظر وارد مرحله بعدی خواهد شد. در نهایت عناوین تمام آثار نوشته شده و برای داوری مراحل بعدی ارسال می شود.
ارزیابی همه جانبه اول: در مرحله ارزیابی همه جانبه اول، آثار انتخاب شده در مرحله بعدی، برای بررسی بیشتر به 2 داور ارجاع داده می شوند. در صورتی که نظر 2 داور با هم مغایرت داشته باشد، داور سوم تعیین خواهد شد. در انتها، مجموع نمرات 2 داوری که نظرات نزدیک به هم داشتند، در نظر گرفته می شود. لازم به ذکر است که در این مرحله آثاری که متوسط امتیاز 60 درصد داشته باشند، وارد مراحل بعدی خواهند شد. علاوه بر این جشنواره علاقمندان به مترجمی و دانشجویان مولف می توانند در جشنواره کتاب سال دانشجویی نیز شرکت کنند.
ارزیابی همه جانبه دوم: در ادامه، آثاری که در مرحله ارزیابی همه جانبه اول به میانگین امتیاز 60 درصد رسیدند، برای 2 داور دیگر ارسال می شوند. پس از اعلام نتایج داوری، در صورتی که مجموع امتیازات دو مرحله ارزیابی در گروه جوانان به 75 درصد و در گروه بزرگسالان به 80 درصد نمره برسد، آثار انتخاب شده وارد مرحله بعدی خواهند شد.
گزینش گروه: گروه علمی پس از اعطای امتیاز به مقالات منتشر شده و ثبت آن ها در رابطه با رتبه نهایی آثار پژوهشی تصمیم گیری می نماید. در نتیجه رئیس دبیرخانه آثار برگزیده را طی نامه رسمی به شورای علمی جشنواره معرفی می کند.
گزینش نهایی: مرحله پایانی از بررسی آثار ارسال شده، گزینش نهایی و تعیین رتبه آن ها توسط شورای علمی جشنواره است. آثار برگزیده هر گروه توسط رئیس همان گروه در جلسه شورای علمی معرفی شده و از آن دفاع خواهد شد. در این مرحله سطح آثار برگزیده در گروه های مختلف با یک دیگر مقایسه می شود و در نهایت با رأی اکثریت اعضای شورای علمی، آثار برگزیده و رتبه آن ها تعیین می شود.
دانشجویان متقاضی ثبت نام در جشنواره ملی دانشجوی نمونه دانشگاه های دولتی، غیر انتفاعی و... می توانند در زمان ثبت نام با مراجعه به سامانه سجاد portal.saorg.ir نسبت به ثبت نام در جشنواره اقدام کنند. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه نمایید.
همان طور که در این مقاله به طور کامل توضیح داده شد، جشنواره بین المللی فارابی یک جشنواره علمی در حوزه علوم انسانی و اسلامی است. این جشنواره در دو بخش داخلی و خارجی با موضوعات مختلف برگزار می شود. شرکت کنندگان از طریق سایت رسمی این جشنواره اقدام به ثبت نام و ارسال آثار خود از این طریق می نمایند.
پس از برگزاری جشنواره و اجرای کامل مراحل آن به صورت ذکر شده، داوطلبان می بایست در انتظار اعلام نتایج نهایی آن باشند. اعلام نتایج جشنواره بین المللی فارابی 1401 نیز به مانند هر سال از طریق سایت رسمی این جشنواره صورت می گیرد. برای اطلاع از زمان دقیق اعلام نتایج به بخش اخبار این وب سایت مراجعه کرده و اطلاعیه های مربوطه را مطالعه نمایید.
مطابق اخبار اعلام شده در خبرگزاری های معتبر، اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین المللی فارابی در ماه ژوئن ۲۰۲۳ میلادی یا تیرماه ۱۴۰۲ در تهران برگزار می شود و برگزیدگان نهایی نیز در همان زمان اعلام خواهند شد. علاوه بر این جشنواره علاقمندان به داستان نویسی در حوزه مسائل اجتماعی و... می توانند در جشنواره ادبی حیات شرکت نمایند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص جشنواره بین المللی فارابی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ جشنواره بین المللی فارابی ویژه تحقیقات مختلف در زمینه های علوم انسانی و اسلامی است و در دو حوزه نظری و کاربردی طراحی شده است.
✔️ موضوعات جشنواره بین المللی فارابی مطابق هر سال، تحقیقات حوزه علوم انسانی و اسلامی می باشد و اطلاعات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ تمام فرآیند مربوط به ثبت نام، ارسال آثار و... جشنواره فارابی توسط سایت رسمی این جشنواره به نشانی farabiaward.ir انجام می شود.
برای مشاوره شرکت در جشنواره بین المللی فارابی 1401
برای مشاوره شرکت در جشنواره بین المللی فارابی 1401
سلام . ثبت نام کی است ؟
سلام . ثبت نام جشنواره بین المللی فارابی شروع شده ، مهلت ثبت نام تا 10 آبان هستش .
سلام شرط سنی برای جشنواره چند سال است ؟
سلام . برای جشنواره بین المللی فارابی شرط سن در نظر گرفته نمیشه ، جشنواره در دو گروه برگزار میشه .
سلام ثبت نام از چه طریقی انجام می شود ؟
سلام . ثبت نام جشنواره بین المللی فارابی از طریق سایت farabiaward.ir انجام میشه .
سلام . جشنواره چند بخش برگزار می شود ؟
سلام . جشنواره بین المللی فارابی در دو بخش جوانان و بزرگسال برگزار میشه .
سلام من 26 سالمه می توانم در جشنواره شرکت کنم ؟
سلام . می تونین در جشنواره بین المللی فارابی شرکت کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©